[ID:4-6532530] 2019-2020学年北京市房山区九年级(上)期中英语试卷(无听力题,含答案解 ...
当前位置: 英语/初中英语/期中专区/九年级上册
资料简介:
2019-2020学年北京市房山区九年级(上)期中英语试卷 知识运用(共14分)一、单项填空(共6分,每小题0.5分)从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项. 1.(.5分)My sister will come to see me tomorrow. I'll meet ______ at the airport.(  ) A.you B.him C.her D.them 2.(.5分)Mrs.Green often goes to work ________ 8:00 in the morning.(  ) A.of B.in C.on D.at 3.(.5分)﹣﹣ _______ are these apples? ﹣﹣ $3.99.(  ) A.How long B.How much C.How heavy D.How big 4.(.5分)﹣ _______ I finish the work tonight? ﹣﹣ No,you needn't.(  ) A.Can B.Must C.Shall D.Could 5.(.5分)I'm very proud of that Beijing is one of ______ cities in the world.(  ) A.big B.bigger C.biggest D.the biggest 6.(.5分)Get up early, ________ you'll be late for school.(  ) A.so B.and C.or D.but 7.(.5分)It was sunny last Sunday.My family_______ a picnic in the park.(  ) A.have B.had C.has had D.will have 8.(.5分)Be quiet.Grandma ______ in her bedroom now.(  ) A.sleeps B.will sleep C.is sleeping D.was sleeping 9.(.5分)﹣ Hi,Alice.I called you at 9 o'clock last night.But you didn't answer. ﹣﹣ Sorry.I _______ a shower at that time.(  ) A.was taking B.am taking C.take D.will take 10.(.5分)It's glad to see you again.We _____ each other since 2017.(  ) A.won't see B.don't see C.haven't seen D.didn't see 11.(.5分)A new car parking ________ near our community in 2020.(  ) A.will be built B.will build C.is building D.built 12.(.5分)﹣﹣ Could you tell me ________? ﹣﹣ She lives in Nanjing.(  ) A.where did Mary live B.where does Mary live C.where Mary lived D.where Mary lives 二、完形填空(共8分,每小题8分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项. 13.(8分)"Paul must having been trying to carry his waste paper to garbage can and dropped a few pieces." I(1)     picking them up one by one. However, I found more pieces a few moments later. No quiet complaining this time. I called out instead, "Who is throwing garbage?" No answer. As a result, I saw more bits of paper quietly flying down from upstairs. Looking up, I saw my seven﹣year﹣old son, Paul. "Stop making a mess anymore!" "It's not a mess. They're (2)   ." "Sorry, what did you say?" I didn't hear him clearly. He didn't answer me. In fact, I was surprised indeed. Paul has autism (自闭症) and (3)   answers a question, especially when he's focused attentively on something else. He ran down the stairs. "Where are my other butterflies?" he asked, looking around. Every time Paul (4)    five or more words together, my heart says a lot of thanks. Lately he seems to realize that the benefits of making sentences when communicating are worthy. "Butterflies, Of course." I rushed to save them from the garbage, (5)    them off and handed them to my young artist. "Want to see them fly again?" he asked with a shy smile. "Oh yes! They're beautiful." I whispered. He ran back upstairs quickly to fly his (6)    down again. They really did look like beautiful butterflies flying in the sky. That day, I said thanks to my son. Because Paul reminded me to look up at something (7)    instead of down at garbage. How many other artworks do I(8)    because I'm too caught up in my housework to take time to see what's right in front of me? Life is not what happens to us. It's how we look at it. Now, I look up often. (1)A. laughed B. complained C. surprised D. shouted (2)A. planes B. papers C. leaves D. butterflies (3)A. seldom B. always C. sometimes (4)A. spells B. pushes C. puts D. saves (5)A. tore B. dusted C. cut D. took (6)A. artworks B. kites C. inventions D. paintings (7)A. wrong B. weak C. beautiful D. great (8)A. look B. realize C. want D. miss 阅读理解(共36分)三、阅读选择(共26分,每小题6分)阅读短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项. 14.(6分)When you go on a vacation, the hotel you choose and the room you stay in are important. There are many cool theme hotel rooms around the world. Here are some of them. The Harry Potter RoomThe George Hotel in England gives its guests the experience of staying in Harry Potter's world. This 19th century hotel is beside Harry Potter tour bus stop. The bus will take you to the Making of Harry Potter studio tour. Ice Theme RoomAn ice theme can be found at Hotel de Glace in Canada. In winter, you can get a fireplace and a private spa in the rooms. The ice hotel has new rooms each year. This winter, it will build a room with the theme of Disney's movie Frozen. Pirate(海盗) Theme RoomIf you want a more attractive theme room, the Adventure Island Hotel in America is the best choice. In their pirate theme rooms, you will feel like you're on a pirate ship in a world of sea adventures. Night at the Movie RoomAt the Wensley Hotel in Australia, guests are crazy about the Night at the Movies Room. There they can see different things of Hollywood, such as Hollywood signs over the door and hand﹣painted actors' pictures above the bed. (1)What can guests do during their stay at the George Castle Hotel?    A. Visit a movie studio. B. Have a private spa. C. Enjoy a movie night. D. Play an adventure game. (2)Who will choose the Adventure Island Hotel?    A. Kids who love Disneyland. B. Kids who love pirate stories. C. Adults who love castle tower. D. Adults who love watching movies. (3)Which hotel will a super fan of Hollywood movies choose?    A. The Wensley Hotel. B. Hotel de Glace. C. The George Castle Hotel. D. The Adventure Island Hotel. 15.(6分) Rubber Fish My friend and I were sitting on our beach chairs while watching our girls playing in the surf on that summer morning. About 50 yards from us, a man﹣﹣﹣ maybe in his late 50s﹣was fishing with big poles(鱼竿). After running for a while, the girls reached him and watched him. He smiled at them. They ran back to us﹣all except my three﹣year﹣old, Alice. Instead, she sat down next to the man. "Alice! Come here! Play with your friends!" I said, very worried that my speeches about not talking to strangers weren't working. Hearing me, Alice ran over to me. Then she looked me in the eye, "I want to be with the man." She ran back, sat down next to him again, and started digging. Every few seconds I watched back to Alice to make sure she was safe. Just a man fishing. A little girl sitting. In the second, Alice had started talking. Her mouth was moving. She probably telling the man where we lived and how her father was away on business and how her mother sometimes let ride bikes with her brother in the driveway alone. He nodded, then laughed. A few seconds later, she ran back to us, waving something very shiny and slimy. "Look, Mommy! A toy fish!" It was a yellow rubber toy fish, which must have been what he was using for bait(鱼饵). And he'd given it to Alice. The three other girls all reached for the fish. Alice looked at me for help, then at the man, then back to me. "My friend gave me that fish!" he said. Tears were fast falling. Just as I didn't know how to solve the problem, suddenly, there he was: the man, standing right next to us. He was holding three more rubber fish. He handed them to each of the girls." Thank you," the girls said, with their face shining like the sun. There is evil(罪恶)…but there is also the lesson for mothers to learn that only three﹣year﹣old could teach them. The man waved at us and walked back to his poles. 365 (1)The writer began to feel worried when   . A. Alice accepted a gift B. Alice sat near the man C. the girls played in the surf D. the girls watched the man fishing (2)What does Alice think of the man?    A. He is her friend. B. He is interesting. C. He is her mother's friend. D. He is a bad man. (3)From the passage, we can infer(推断)that the writer often   . A. watches others fish B. meets some strange things C. goes to the beach with her kids D. tells her kids not to talk to strangers 16.(6分)In the United States alone,over 100 million cell﹣phones are thrown away each year. Cell﹣phones are part of a growing mountain of electronic waste like computers and personal digital assistants. The electronic waste stream is increasing three times faster than traditional garbage as a whole. Electronic devices contain valuable metals such as gold and silver. A Swiss study reported that while the weight of electronic goods represented by precious metals was relatively small in comparison to total waste,the concentration (含量) of gold and other precious metals was higher in So﹣called e﹣waste than in naturally happening minerals. Electronic wastes also contain many poisonous metals. Even when the machines are recycled and the harmful metals removed,the recycling process often is carried out in poor countries,in practically uncontrolled ways which allow many poisonous substances (物质)to escape into the environment. Creating products out of materials creates much more waste material,up to 100 times more,than the material contained in the finished products. Consider again the cell﹣phone,and imagine the mines that produced those metals,the factories needed to make the box and packaging it came in. Many wastes produced in the producing process are harmful as well. The U. S. Environmental Protection Agency notes that most waste is dangerous in that "the production,distribution,and use of products﹣as well as management of the resulting waste﹣all result in greenhouse gas release. "Individuals can reduce their contribution by creating less waste at the start﹣for example,buying reusable products and recycling. In many countries the concept of extended producer responsibility is being considered or has been put in place as an incentive (动机) for reducing waste. If producers are required to take back packaging they use to sell their products,would they reduce the packaging in the first place Governments' incentive to require producers to take responsibility for the packaging they produce is usually based on money. Why,they ask,should cities or towns be responsible for paying to deal with the bubble wrap (气泡垫) that encased your television From the governments' point of view,a primary goal of laws requiring extended(扩大的) producer responsibility is to transfer both the costs and the physical responsibility of waste management from the government and tax﹣payers back to the producers. (1)By mentioning the Swiss study, the author wants to tell us that   . A. the weight of e﹣goods is rather small B. E﹣waste deserves to be made good use of C. natural minerals contain more precious metals D. the percentage of precious metals is heavy in e﹣waste (2)The responsibility of e﹣waste treatment should be extended   . A. from producers to governments B. from governments to producers C. from individuals to distributors D. from distributors to governments (3)What is the passage mainly about?    A. The increase in e﹣waste. B. The creation of e﹣waste. C. The seriousness of e﹣waste. D. The management of e﹣waste. 17.(8分)Here are two methods that people use to make choices. One method is to compare the options(可选择的物品) with each other and choose the best one. The other is to evaluate each option individually and then pick the best one. Experts are more likely to evaluate the options individually, while ordinary people tend to compare the options Researches show that it is easier for people to make choices when they are being compared. Imagine buying a new dictionary. You find out that a particular dictionary has 50,000 words in it. Suppose, though, that you find out that another dictionary only has 25,000 words in it. Now, you know that 50,000 words is a good number for a dictionary to have. New research shows that when people compare options, they also get more confident in their judgments. To get participants in their studies in a mindset to make comparisons, researchers had people look at a complex picture and write down the similarities and differences between two halves of the picture. Other participants evaluated(评价) the picture without making comparisons. Previous work shows that this technique gets people to make comparisons in later tasks. After that , participants were shown descriptions of three brands(品牌) of cell phones (labeled Brands A, B and C). They had a chance to study the descriptions. Later, they were shown fourteen of the characteristics they had seen and were asked whether those characteristics belonged to Brand B. With each response, participants were allowed to place a bet between 0 and 10 dollars based on how confident they were in their response. The higher the bet, the more confident the people were that they knew whether the characteristic belonged to Brand B. People who were put in a mindset to make comparisons were more confident in their judgments about the characteristics of the cell phones than people who did not make comparisons. Despite the difference in confidence, the people who made comparisons were not more accurate in their judgments than those who did not make comparisons. This research suggests that we need to be careful when making decisions. On the one hand, we are quite likely to rely on comparing the options in order to make a choice. On the other hand, those comparisons will increase our feeling of confidence in the decision. So, we need to recognize that at least part of that confidence comes from the way the choice was made. (1)Why does the writer mention a dictionary in Paragraph 2?    A. To explain a truth. B. To draw a conclusion. C. To prove the writer's opinion. D. To raise a question. (2)The underlined word "mindset" in Paragraph 3 means   . A. change B. relationship C. thought D. decision (3)The participants who evaluated the picture by making comparisons   . A. preferred Brand B B. placed a higher bet C. gave a quicker answer D. made more choices (4)What is the best title for the passage?    A. Evaluation Decides Option B. Compare the Options C. Decision Roots in Judgment D. Comparison Creates Confidence 四、阅读回答(共10分,每小题10分)阅读短文,根据短文内容回答问题. 18.(10分) The Boy Made It! One Sunday, Nicholas, a teenager, went skiing at Sugarloaf Mountain in Maine. In the early afternoon, when he was planning to go home, a strong snowstorm swept into the area. Unable to see far, he turned off the path by accident. Before he knew it, Nicholas was lost, all alone! He didn't have food, water, a phone, or other supplies. He was getting colder by the minute. Nicholas didn't know where he was. He tried to keep calm. He thought about all of the survival shows he had watched on TV. It was time to put the tips he had learned to use. He decided to stop skiing. There was a better chance of someone finding him if he stayed out. The first thing he did was to find shelter(遮盖物)from the freezing wind and snow so his body temperature wouldn't get very low to kill him. Using his skis, Nicholas built a snow cave. He gathered a huge mass of snow and dug out a hole in the middle. Then he put branches on himself, like a blanket, to stay as warm as he could. By that evening, Nicholas was really hungry. He ate snow and drank water from a nearby stream so his body wouldn't lose too much water. Not knowing how long he could last, Nicholas did the only thing he could ﹣ he huddled (蜷缩) in his cave and slept. The next day, Nicholas went out to look for help but found nobody. He returned to the snow cave ﹣ without shelter, he could die that night. On Tuesday, Nicholas went out again to find help. He had walked for about a mile when a volunteer searcher found him. After two days stuck in the snow, Nicholas was saved. Nicholas might not have survived had it not been for TV. He had often watched Grylls' survival show Man vs. Wild. That's where he learned the tips saved his life. In each episode (一期节目) of Man vs. Wild, Grylls is left in a wild area and has to find his way out. When Grylls heard about Nicholas' amazing story, he was surprised that Nicholas had made it since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive. (1)Was Nicholas a teenager when the strong storm happened?     (2)What did Nicholas think about when he tried to keep calm?     (3)How did he stay warm in the snow cave?     (4)How long was he stuck in the snow?     (5)What is the passage mainly about?     书面表达(共10分)五、文段表达(10分)从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于40词的文段写作.文中已给出内容不计入总词数.所给提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名. 19.(10分)假如你是李华,你们学校将要举办英语角活动,你打算邀请外教老师Tom作为辅导教师参加,并针对同学们英语学习方面的问题给予指导.请用英语写 一封电子邮件,告诉 Tom 活动的时间和地点,参加活动同学的数量,以及你们在英语学习方面存在的问题. 提示词语:in the hall, remember new words, give advice 提示问题:● When and where will you have the English Corner? ? How many students will take part in it? ? What problems do you have in English study? Dear Tom,I'm writing to invite you to take part in the English Corner .I'm looking forward to your early reply. Yours,Li Hua 20."我命由我!不由天!"对人生有目标,有规划,并且坚持去努力,就能掌握自己的命运. 某英文网站正在开展以"我的人生规划"为主题的征文活动,假如你是李华,请用英文写一篇短文投稿,谈谈你的人生目标是什么,你为什么这样的目标以及计划如何实现你的这一目标. 提示词语: scientist, doctor, teacher, university, knowledge, exercise 提示问题:●What is your goal in life? ● Why do you have this goal? ●What are you going to do to achieve the goal? . 2019-2020学年北京市房山区九年级(上)期中英语试卷 参考答案与试题解析 知识运用(共14分)一、单项填空(共6分,每小题0.5分)从下面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项. 1.(.5分)My sister will come to see me tomorrow. I'll meet ______ at the airport.(  ) A.you B.him C.her D.them 【解答】A表示你、你们,人称代词主格或者宾格.B表示他,人称代词宾格.C表示她、她的,人称代词宾格或者形容词性物主代词.D表示他/她/它们,人称代词宾格.根据题干可知我妹妹明天将来看我,我将去机场迎接她,其中my sister是女生,meet是动词,动词后应用人称代词宾格,即her. 故选:C. 2.(.5分)Mrs.Green often goes to work ________ 8:00 in the morning.(  ) A.of B.in C.on D.at 【解答】考查常用介词的辨析.根据题干,8:00 在具体的时间点前要用介词at, 故选:D. 3.(.5分)﹣﹣ _______ are these apples? ﹣﹣ $3.99.(  ) A.How long B.How much C.How heavy D.How big 【解答】考查数量.A.How long多久,提问时间段;B.How much多少,提问价格;C.How heavy多重;D.How big多大.根据$3.99.可知问的是价格,用how much. 故选:B. 4.(.5分)﹣ _______ I finish the work tonight? ﹣﹣ No,you needn't.(  ) A.Can B.Must C.Shall D.Could 【解答】A表示能、可以,D是can的过去式.B表示一定、必须.C表示将会、将要.根据题干中的回答可知此处应用must,特别注意must的一般疑问词的肯定回答还是用must,但否定回答用needn't或者don't have to,表示不必了. 故选:B. 5.(.5分)I'm very proud of that Beijing is one of ______ cities in the world.(  ) A.big B.bigger C.biggest D.the biggest 【解答】答案:D 根据"in the world"(世界上),可知比较范围是世界上的所有城市,是三者以上,可知用最高级,最高级前要加the,big的最高级为biggest,故选D. 6.(.5分)Get up early, ________ you'll be late for school.(  ) A.so B.and C.or D.but 【解答】so所以,or否则,and和,并且,but但是;祈使句+or+简单句是固定句式;根据句意"早点起床,否则你上学就会迟到"和语法可知,要用固定句式"祈使句+or+简单句",其它选项语意不通. 故选:C. 7.(.5分)It was sunny last Sunday.My family_______ a picnic in the park.(  ) A.have B.had C.has had D.will have 【解答】根据题干可知上周日天气晴朗,我们家人去公园野餐了,其中last Sunday是一般过去时常用的时间状语,该时态的结构是主语+动词过去式,have的过去式是had. 故选:B. 8.(.5分)Be quiet.Grandma ______ in her bedroom now.(  ) A.sleeps B.will sleep C.is sleeping D.was sleeping 【解答】根据句意"安静.奶奶现在在她的卧室里睡觉"可知,要用现在进行时,其构成为am/ is/ are doing. 故选:C. 9.(.5分)﹣ Hi,Alice.I called you at 9 o'clock last night.But you didn't answer. ﹣﹣ Sorry.I _______ a shower at that time.(  ) A.was taking B.am taking C.take D.will take 【解答】根据句意"你好,爱丽丝.昨天晚上我给你打电话了.但是你没有接电话.对不起.那时我正在洗淋浴"可知,要用过去进行时,其构成为was/ were doing. 故选:A. 10.(.5分)It's glad to see you again.We _____ each other since 2017.(  ) A.won't see B.don't see C.haven't seen D.didn't see 【解答】根据句意"很高兴再次见到你.自2017年以来我们还没见面"可知,要用现在完成时,其构成为have/ has done. 故选:C. 11.(.5分)A new car parking ________ near our community in 2020.(  ) A.will be built B.will build C.is building D.built 【解答】主语A new car parking和动词"建设,建造"是被动关系,再结合句意"到2020年,我们将在我们的社区附近新建一个停车场"可知,要用一般将来时的被动语态,其构成为will be done. 故选:A. 12.(.5分)﹣﹣ Could you tell me ________? ﹣﹣ She lives in Nanjing.(  ) A.where did Mary live B.where does Mary live C.where Mary lived D.where Mary lives 【解答】宾语从句要用陈述语序,排除选项AB,主句中的could不表示过去时,表示委婉语气,再结合后句"She lives in Nanjing"是一般现在时可知,宾语从句要用一般现在时,选项C时态不对. 故选:D. 二、完形填空(共8分,每小题8分)阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项. 13.(8分)"Paul must having been trying to carry his waste paper to garbage can and dropped a few pieces." I(1)  B  picking them up one by one. However, I found more pieces a few moments later. No quiet complaining this time. I called out instead, "Who is throwing garbage?" No answer. As a result, I saw more bits of paper quietly flying down from upstairs. Looking up, I saw my seven﹣year﹣old son, Paul. "Stop making a mess anymore!" "It's not a mess. They're (2) D ." "Sorry, what did you say?" I didn't hear him clearly. He didn't answer me. In fact, I was surprised indeed. Paul has autism (自闭症) and (3) A answers a question, especially when he's focused attentively on something else. He ran down the stairs. "Where are my other butterflies?" he asked, looking around. Every time Paul (4) C  five or more words together, my heart says a lot of thanks. Lately he seems to realize that the benefits of making sentences when communicating are worthy. "Butterflies, Of course." I rushed to save them from the garbage, (5) B  them off and handed them to my young artist. "Want to see them fly again?" he asked with a shy smile. "Oh yes! They're beautiful." I whispered. He ran back upstairs quickly to fly his (6) A  down again. They really did look like beautiful butterflies flying in the sky. That day, I said thanks to my son. Because Paul reminded me to look up at something (7) C  instead of down at garbage. How many other artworks do I(8) D  because I'm too caught up in my housework to take time to see what's right in front of me? Life is not what happens to us. It's how we look at it. Now, I look up often. (1)A. laughed B. complained C. surprised D. shouted (2)A. planes B. papers C. leaves D. butterflies (3)A. seldom B. always C. sometimes D. often (4)A. spells B. pushes C. puts D. saves (5)A. tore B. dusted C. cut D. took (6)A. artworks B. kites C. inventions D. paintings (7)A. wrong B. weak C. beautiful D. great (8)A. look B. realize C. want D. miss 【解答】1.B 动词辨析.A. laughed笑;B. complained抱怨;C. surprised使惊奇;D. shouted 大喊.句意:我抱怨地把掉在地上的几张废纸捡起来,后面有No quiet complaining this time这次不安静地抱怨.提示一开始只是抱怨.故选B. 2.D 考查名词辨析. A. planes飞机;B. papers纸;C. leaves树叶;D. butterflies蝴蝶.根据下文的Where are my other butterflies?我其它的蝴蝶在哪儿?可知,他的7岁的儿子认为是蝴蝶.故选D. 3.A 考查副词辨析. A. seldom很少;B.always总是;C.sometimes有时;D.often 经常;根据介绍说儿子有自闭症,不回答问题可知,他很少回答问题.故选A. 4.C 考查动词辨析.A. spells拼写;B. pushes推;C. puts放;D. save保存.每当Paul把5个以上的词放在一起时,因为孩子的病的原因,我应该很激动.故选C. 5.B 考查动词辨析.A. tore撕开;B. dusted除去灰尘;C. cut切;D. took拿.垃圾里应该是很脏,所以应该是去掉灰尘合理.故选B. 6.A 考查名词辨析. A. artworks艺术作品;B.kites风筝;C.inventions发明;D.paintings油画.根据上文my young artist给我年轻的艺术家,这里应该是放他的艺术品.故选A. 7.C 考查形容词辨析.A wrong错的;B.weak虚弱的;C.beautiful漂亮的; D.great 伟大的;根据Because Paul reminded me to look up at something (7)instead of down at garbage.一天,Paul提醒了我抬头看美的东西而不是低头看垃圾.故选C. 8.D 考查动词辨析.A. look看;B. realize意识到;C.want想; D.miss怀念 ,错过.根据How many other artworks do I(8)because I'm too caught up in my housework to take time to see what's right in front of me?我太忙于家务活而没有时间去欣赏眼前的东西.根据前面的叙述说我拾起地上的废纸可知,我总是做家务活让家干净而没有考虑其他.故选D. 阅读理解(共36分)三、阅读选择(共26分,每小题6分)阅读短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项. 14.(6分)When you go on a vacation, the hotel you choose and the room you stay in are important. There are many cool theme hotel rooms around the world. Here are some of them. The Harry Potter RoomThe George Hotel in England gives its guests the experience of staying in Harry Potter's world. This 19th century hotel is beside Harry Potter tour bus stop. The bus will take you to the Making of Harry Potter studio tour. Ice Theme RoomAn ice theme can be found at Hotel de Glace in Canada. In winter, you can get a fireplace and a private spa in the rooms. The ice hotel has new rooms each year. This winter, it will build a room with the theme of Disney's movie Frozen. Pirate(海盗) Theme RoomIf you want a more attractive theme room, the Adventure Island Hotel in America is the best choice. In their pirate theme rooms, you will feel like you're on a pirate ship in a world of sea adventures. Night at the Movie RoomAt the Wensley Hotel in Australia, guests are crazy about the Night at the Movies Room. There they can see different things of Hollywood, such as Hollywood signs over the door and hand﹣painted actors' pictures above the bed. (1)What can guests do during their stay at the George Castle Hotel? A  A. Visit a movie studio. B. Have a private spa. C. Enjoy a movie night. D. Play an adventure game. (2)Who will choose the Adventure Island Hotel? B  A. Kids who love Disneyland. B. Kids who love pirate stories. C. Adults who love castle tower. D. Adults who love watching movies. (3)Which hotel will a super fan of Hollywood movies choose? A  A. The Wensley Hotel. B. Hotel de Glace. C. The George Castle Hotel. D. The Adventure Island Hotel. 【解答】细节理解题. (1)A 根据表格一句子The bus will take you to the Making of Harry Potter studio tour.公共汽车将带你去看哈利波特工作室之旅.可知,在乔治城堡酒店入住期间,客人们能参观一个电影工作室.故选A. (2)B 根据表格三句子If you want a more attractive theme room, the Adventure Island Hotel in America is the best choice.In their pirate theme rooms, you'll feel like you're on a pirate ship in a world of sea adventures.如果你想要一个更吸引人的主题房间,美国的冒险岛酒店是最好的选择.在他们的海盗主题房间里,你会觉得自己在海上冒险的海盗船上.可知,喜欢海盗故事的孩子.故选B. (3)A 根据最后一个表格句子At the Wensley Hotel in Australia, guests are crazy about the Night at the Movies Room.There they can see different things of Hollywood, such as Hollywood signs over the door,and hand﹣painted actor's pictures above the bed.在澳大利亚的温斯利酒店,客人们对电影室的夜晚非常着迷.在那里,他们可以看到好莱坞的各种各样的东西,比如门上的好莱坞标志,床上方的手绘演员的照片.可知,可能的选择是The Wensley Hotel.故选A. 15.(6分) Rubber Fish My friend and I were sitting on our beach chairs while watching our girls playing in the surf on that summer morning. About 50 yards from us, a man﹣﹣﹣ maybe in his late 50s﹣was fishing with big poles(鱼竿). After running for a while, the girls reached him and watched him. He smiled at them. They ran back to us﹣all except my three﹣year﹣old, Alice. Instead, she sat down next to the man. "Alice! Come here! Play with your friends!" I said, very worried that my speeches about not talking to strangers weren't working. Hearing me, Alice ran over to me. Then she looked me in the eye, "I want to be with the man." She ran back, sat down next to him again, and started digging. Every few seconds I watched back to Alice to make sure she was safe. Just a man fishing. A little girl sitting. In the second, Alice had started talking. Her mouth was moving. She probably telling the man where we lived and how her father was away on business and how her mother sometimes let ride bikes with her brother in the driveway alone. He nodded, then laughed. A few seconds later, she ran back to us, waving something very shiny and slimy. "Look, Mommy! A toy fish!" It was a yellow rubber toy fish, which must have been what he was using for bait(鱼饵). And he'd given it to Alice. The three other girls all reached for the fish. Alice looked at me for help, then at the man, then back to me. "My friend gave me that fish!" he said. Tears were fast falling. Just as I didn't know how to solve the problem, suddenly, there he was: the man, standing right next to us. He was holding three more rubber fish. He handed them to each of the girls." Thank you," the girls said, with their face shining like the sun. There is evil(罪恶)…but there is also the lesson for mothers to learn that only three﹣year﹣old could teach them. The man waved at us and walked back to his poles. 365 (1)The writer began to feel worried when B . A. Alice accepted a gift B. Alice sat near the man C. the girls played in the surf D. the girls watched the man fishing (2)What does Alice think of the man? A  A. He is her friend. B. He is interesting. C. He is her mother's friend. D. He is a bad man. (3)From the passage, we can infer(推断)that the writer often D . A. watches others fish B. meets some strange things C. goes to the beach with her kids D. tells her kids not to talk to strangers 【解答】(1)B.细节理解题.根据 Instead, she sat down next to the man. "Alice! Come here! Play with your friends!" I said, very worried that my speeches about not talking to strangers weren't working.相反,她在那个男人旁边坐下. "爱丽丝!过来!和你的朋友一起玩!" 我说,非常担心我关于不与陌生人说话的话没有用.可知当爱丽丝做到男人旁边时,作者开始担心.故选B. (2)A.细节理解题.根据 "My friend gave me that fish!" she said."我的朋友给了我那条鱼!" 她说.可知爱丽丝把那个男人称为她的朋友.故选A. (3)D.推断题.根据 Instead, she sat down next to the man. "Alice! Come here! Play with your friends!" I said, very worried that my speeches about not talking to strangers weren't working.相反,她在那个男人旁边坐下. "爱丽丝!过来!和你的朋友一起玩!" 我说,非常担心我关于不与陌生人说话的话没有用.可知作者在此之前就跟女儿讲过不要和陌生人说话.故选D. 16.(6分)In the United States alone,over 100 million cell﹣phones are thrown away each year. Cell﹣phones are part of a growing mountain of electronic waste like computers and personal digital assistants. The electronic waste stream is increasing three times faster than traditional garbage as a whole. Electronic devices contain valuable metals such as gold and silver. A Swiss study reported that while the weight of electronic goods represented by precious metals was relatively small in comparison to total waste,the concentration (含量) of gold and other precious metals was higher in So﹣called e﹣waste than in naturally happening minerals. Electronic wastes also contain many poisonous metals. Even when the machines are recycled and the harmful metals removed,the recycling process often is carried out in poor countries,in practically uncontrolled ways which allow many poisonous substances (物质)to escape into the environment. Creating products out of materials creates much more waste material,up to 100 times more,than the material contained in the finished products. Consider again the cell﹣phone,and imagine the mines that produced those metals,the factories needed to make the box and packaging it came in. Many wastes produced in the producing process are harmful as well. The U. S. Environmental Protection Agency notes that most waste is dangerous in that "the production,distribution,and use of products﹣as well as management of the resulting waste﹣all result in greenhouse gas release. "Individuals can reduce their contribution by creating less waste at the start﹣for example,buying reusable products and recycling. In many countries the concept of extended producer responsibility is being considered or has been put in place as an incentive (动机) for reducing waste. If producers are required to take back packaging they use to sell their products,would they reduce the packaging in the first place Governments' incentive to require producers to take responsibility for the packaging they produce is usually based on money. Why,they ask,should cities or towns be responsible for paying to deal with the bubble wrap (气泡垫) that encased your television From the governments' point of view,a primary goal of laws requiring extended(扩大的) producer responsibility is to transfer both the costs and the physical responsibility of waste management from the government and tax﹣payers back to the producers. (1)By mentioning the Swiss study, the author wants to tell us that B . A. the weight of e﹣goods is rather small B. E﹣waste deserves to be made good use of C. natural minerals contain more precious metals D. the percentage of precious metals is heavy in e﹣waste (2)The responsibility of e﹣waste treatment should be extended B . A. from producers to governments B. from governments to producers C. from individuals to distributors D. from distributors to governments (3)What is the passage mainly about? D  A. The increase in e﹣waste. B. The creation of e﹣waste. C. The seriousness of e﹣waste. D. The management of e﹣waste. 【解答】(1)B 推理判断题.文章第一段告诉我们,每年有大量废弃电子产品被随意丢弃.紧接着第二段首句" Electronic devices contain valuable metals such as gold and silver. "电子设备含有贵重金属,如金和银.并用Swiss study佐证这一观点.可知作者想要告诉我们,电子垃圾值得被充分运用.故选B (2)B 细节理解题.文中六、七、八段围绕"生产责任延伸"展开,最后一段做了总结.根据最后一段的"a primary goal of laws requiring extended producer responsibility is to transfer both the costs and the physical responsibility of waste management from the government and tax﹣payers back to the producers. "要求扩大生产者责任的法律的主要目标是将废物管理的成本和实际责任从政府和纳税人转移回生产者.可知,处理电子垃圾的责任应该从政府延伸到用户身上.故选B. (3)D 主旨大意题.根据Electronic wastes also contain many poisonous metals. Even when the machines are recycled and the harmful metals removed,the recycling process often is carried out in poor countries,in practically uncontrolled ways which allow many poisonous substances (物质)to escape into the environment.电子废物也含有许多有毒金属,即使机器被回收利用,有害金属被清除,回收过程也经常在贫穷国家进行,其方式实际上是不受控制的,使许多有毒物质(物质)能够逃逸到环境中.再结合文章,主要讲述了电子垃圾被随意丢弃这一现象,文中详细分析了造成这一问题的原因,并提出了建议.故选D. 17.(8分)Here are two methods that people use to make choices. One method is to compare the options(可选择的物品) with each other and choose the best one. The other is to evaluate each option individually and then pick the best one. Experts are more likely to evaluate the options individually, while ordinary people tend to compare the options Researches show that it is easier for people to make choices when they are being compared. Imagine buying a new dictionary. You find out that a particular dictionary has 50,000 words in it. Suppose, though, that you find out that another dictionary only has 25,000 words in it. Now, you know that 50,000 words is a good number for a dictionary to have. New research shows that when people compare options, they also get more confident in their judgments. To get participants in their studies in a mindset to make comparisons, researchers had people look at a complex picture and write down the similarities and differences between two halves of the picture. Other participants evaluated(评价) the picture without making comparisons. Previous work shows that this technique gets people to make comparisons in later tasks. After that , participants were shown descriptions of three brands(品牌) of cell phones (labeled Brands A, B and C). They had a chance to study the descriptions. Later, they were shown fourteen of the characteristics they had seen and were asked whether those characteristics belonged to Brand B. With each response, participants were allowed to place a bet between 0 and 10 dollars based on how confident they were in their response. The higher the bet, the more confident the people were that they knew whether the characteristic belonged to Brand B. People who were put in a mindset to make comparisons were more confident in their judgments about the characteristics of the cell phones than people who did not make comparisons. Despite the difference in confidence, the people who made comparisons were not more accurate in their judgments than those who did not make comparisons. This research suggests that we need to be careful when making decisions. On the one hand, we are quite likely to rely on comparing the options in order to make a choice. On the other hand, those comparisons will increase our feeling of confidence in the decision. So, we need to recognize that at least part of that confidence comes from the way the choice was made. (1)Why does the writer mention a dictionary in Paragraph 2? C  A. To explain a truth. B. To draw a conclusion. C. To prove the writer's opinion. D. To raise a question. (2)The underlined word "mindset" in Paragraph 3 means C . A. change B. relationship C. thought D. decision (3)The participants who evaluated the picture by making comparisons B . A. preferred Brand B B. placed a higher bet C. gave a quicker answer D. made more choices (4)What is the best title for the passage? D  A. Evaluation Decides Option B. Compare the Options C. Decision Roots in Judgment D. Comparison Creates Confidence 【解答】(1)C.细节理解题,根据原文Researches show that it is easier for people to make choices when they are being compared.研究表明当人们被比较的时候,他们更容易作出选择. Imagine buying a new dictionary. 想象一下买一本新字典,可知字典这个例子是为了证明研究的那个观点的,故选C. (2)C.猜测词义题,根据原文To get participants in their studies in a mindset to make comparisons, researchers had people look at a complex picture and write down the similarities and differences between two halves of the picture.为了让参与者在他们的研究里处于一种心态来做比较,研究者让人们看一个复杂的图片且写下这个图片的两半的相似点和差异点.可知"mindset "的意思就是"心态,思想"故选C. (3)B.细节理解题,根据原文 With each response, participants were allowed to place a bet between 0 and 10 dollars based on how confident they were in their response.带着每一种反应,参与者被允许基于他们的反应的自信下0至10美金的赌注, The higher the bet, the more confident the people were that they knew whether the characteristic belonged to Brand B.赌注越大,那人就越自信.可知评价标准就是下一个更高的赌注.故选B. (4)D.主旨大意题,根据原文This research suggests that we need to be careful when making decisions. On the one hand, we are quite likely to rely on comparing the options in order to make a choice. On the other hand, those comparisons will increase our feeling of confidence in the decision.研究建议我们做决定的时候要小心,一方面我们可能以来于对比观点,另外一方面,这些比较将会提高他们对选择的自信心.可知标题可以用:对比创造自信.故选D. 四、阅读回答(共10分,每小题10分)阅读短文,根据短文内容回答问题. 18.(10分) The Boy Made It! One Sunday, Nicholas, a teenager, went skiing at Sugarloaf Mountain in Maine. In the early afternoon, when he was planning to go home, a strong snowstorm swept into the area. Unable to see far, he turned off the path by accident. Before he knew it, Nicholas was lost, all alone! He didn't have food, water, a phone, or other supplies. He was getting colder by the minute. Nicholas didn't know where he was. He tried to keep calm. He thought about all of the survival shows he had watched on TV. It was time to put the tips he had learned to use. He decided to stop skiing. There was a better chance of someone finding him if he stayed out. The first thing he did was to find shelter(遮盖物)from the freezing wind and snow so his body temperature wouldn't get very low to kill him. Using his skis, Nicholas built a snow cave. He gathered a huge mass of snow and dug out a hole in the middle. Then he put branches on himself, like a blanket, to stay as warm as he could. By that evening, Nicholas was really hungry. He ate snow and drank water from a nearby stream so his body wouldn't lose too much water. Not knowing how long he could last, Nicholas did the only thing he could ﹣ he huddled (蜷缩) in his cave and slept. The next day, Nicholas went out to look for help but found nobody. He returned to the snow cave ﹣ without shelter, he could die that night. On Tuesday, Nicholas went out again to find help. He had walked for about a mile when a volunteer searcher found him. After two days stuck in the snow, Nicholas was saved. Nicholas might not have survived had it not been for TV. He had often watched Grylls' survival show Man vs. Wild. That's where he learned the tips saved his life. In each episode (一期节目) of Man vs. Wild, Grylls is left in a wild area and has to find his way out. When Grylls heard about Nicholas' amazing story, he was surprised that Nicholas had made it since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive. (1)Was Nicholas a teenager when the strong storm happened?  Yes, he was  (2)What did Nicholas think about when he tried to keep calm?  He thought about all of the survival shows he had watched on TV  (3)How did he stay warm in the snow cave?  He put branches on himself  (4)How long was he stuck in the snow?  Two days  (5)What is the passage mainly about?  It's mainly about how a boy survived in a strong storm  【解答】(1)Yes, he was.细节理解题,根据 One Sunday, Nicholas, a teenager, went skiing at Sugarloaf Mountain in Maine. In the early afternoon, when he was planning to go home, a strong snowstorm swept into the area星期天,十几岁的青少年尼古拉斯去缅因州的糖面包山滑雪.下午早些时候,当他打算回家时,一场暴风雪席卷了这个地区,可知他还是一个青少年,故答案为Yes, he was (2)He thought about all of the survival shows he had watched on TV.细节理解题,根据 He tried to keep calm. He thought about all of the survival shows he had watched on TV,可知他试图保持冷静.他想到了他在电视上看过的所有生存节目,故答案为He thought about all of the survival shows he had watched on TV (3)He put branches on himself.细节理解题,根据 Then he put branches on himself, like a blanket, to stay as warm as he could然后他把树枝像毯子一样绑在自己身上,尽可能保暖,可知他把树枝像毯子一样绑在自己身上来保暖,故答案为He put branches on himself (4)Two days.细节理解题,根据After two days stuck in the snow, Nicholas was saved,可知被困在雪中两天后,尼古拉斯得救了,故答案为Two days (5)It's mainly about how a boy survived in a strong storm. 主旨大意题,根据When Grylls heard about Nicholas' amazing story, he was surprised that Nicholas had made it since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive当格里尔斯听说尼古拉斯惊人的故事时,他很惊讶尼古拉斯能活下来,因为他比任何人都清楚尼古拉斯要多努力才能活下来,结合文章内容,可知文章主要介绍了尼古拉斯去缅因州的糖面包山滑雪时被困,他是如何凭借自己的意志和生存技能活了下来,故答案为It's mainly about how a boy survived in a strong storm 书面表达(共10分)五、文段表达(10分)从下面两个题目中任选一题,根据中文和英文提示,完成一篇不少于40词的文段写作.文中已给出内容不计入总词数.所给提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名. 19.(10分)假如你是李华,你们学校将要举办英语角活动,你打算邀请外教老师Tom作为辅导教师参加,并针对同学们英语学习方面的问题给予指导.请用英语写 一封电子邮件,告诉 Tom 活动的时间和地点,参加活动同学的数量,以及你们在英语学习方面存在的问题. 提示词语:in the hall, remember new words, give advice 提示问题:● When and where will you have the English Corner? ? How many students will take part in it? ? What problems do you have in English study? Dear Tom,I'm writing to invite you to take part in the English Corner .I'm looking forward to your early reply. Yours,Li Hua 【解答】Dear Tom, I'm writing to invite you to take part in the English Corner.We will have the English Corner in the great hall at 4:30 next Thursday afternoon.(高分句型一) About 30 students will take part in it.(要点一,邀请汤姆老师来参加英语角活动并告诉活动的时间、地点及参加同学的数量.) We have some problems in English study. For example, we can't remember new words well and many of us want to improve our speaking.(高分句型二)(要点二,告诉汤姆老师在英语学习中我们的问题.) We hope you can give some advice to us.I'm looking forward to your early reply.(要点三,希望老师给出一些建议并盼望早日回复.) Yours, Li Hua 20."我命由我!不由天!"对人生有目标,有规划,并且坚持去努力,就能掌握自己的命运. 某英文网站正在开展以"我的人生规划"为主题的征文活动,假如你是李华,请用英文写一篇短文投稿,谈谈你的人生目标是什么,你为什么这样的目标以及计划如何实现你的这一目标. 提示词语: scientist, doctor, teacher, university, knowledge, exercise 提示问题:●What is your goal in life? ● Why do you have this goal? ●What are you going to do to achieve the goal? . 【解答】My goal in life is to become an excellent doctor in a big hospital.Because I want to help people to live healthier and longer.(高分句型一)(要点一,说明我的人生目标是成为一名大医院的优秀医生及原因.) To achieve this goal, I'm going to try my best to study hard and become the best student in our class. Then I'm going to go for a top medical university in China.I plan to read as many books as I can to get knowledge in my spare time. What's more, I will exercise more to make me stronger and stronger.(要点二,为实现这一目标,我将做的一些事情.) I'm sure I can achieve my goal in the future.(高分句型二)(要点三,自己的理想.)
展开
  • 资料类型: 试卷
  • 资料版本:北京课改版
  • 适用地区:北京市房山区
  • 文件大小:150KB
英语精优课

下载与使用帮助

老时时开奖结果记录 交易规则 河南22选5复式玩法 龙江体彩11选五 115其九宝图乐乐博彩 黑龙冮11选5一定牛 内蒙古快3一定牛走势图 贵州体育彩票11选5 幸运28开奖最快的网站 湖南福利彩票快乐十分遗漏 老股民股票论坛 大发快三有很多网站么 一定牛吉林十一选五 快3娱乐平台注册 江西快三开奖规则 福建快3计划 民间自愿互助理财平台